SAM_2109-normal.jpg

Tämä ei ehkä ole se "virallinen" Alioi, ennenminkin valkosipulimajoneesi mutta maku on aivan mainio ja helpoosti munneltavissa.

Alioli

  • 1 kananmuna
  • n. 2dl miedon makuista öljyä (esim. vaaleaa oliiviöljyä, ei kylmäpuristettua)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl suolaa

Riko kananmua sauvasekoittimen kulhoon tai kapeahkoon kannuun lisää valkosipulinkynnet ja suola. Käynnistä sauvasekoitin ja lorota öljy ohuena nauhana sekoittimen käydessä.

Jos Alioli juoksettuu aloita homma alusta lisäämällä kanamunakeltuainen puhtaaseen kulhoon, käynnistä sekoitin ja lorota juoksettunut seos siihen mahdollisimman hitaasti.

Voit myös maustaa Aliolin esim. tilkalla sitruunamehua tai valkoviinietikalla.