Kyseessä ei ihan oikeasti ole Brulee (vaikka se siltä ehkä näyttääkin) vaan mascarponejuustosta ja turkkilaisesta jogurtista tehty kesäinen jälkiruoka. Marjoiksi tähän jälkiruokaan käy muutkin marjat, tosin kirsikat ovat ehdoton suosikkini.
Kirsikka-brulee
4 annosta
n. 500g kirsikoita
250g mascarponejuustoa
250g turkkilaista jogurttia
4-6 rkl sokeria
1/2 sitruunan mehu
4 rkl tummaa sokeria
Tee näin:
Poista kirsikoista kivet ja jaa neljään lasiin (tai hillopurkkiin)
Sekoita loput ainekset keskenää lukuunottamatta tummaa sokeria, laita juustoseos kirsikoiden päälle.
Juuri ennen tarjoilua laita jokaisen annoksen päälle lusikalline tummaa sokeria ja polta sokeri keittiö-liekinheittimellä (mikä lienee kyseisen vempeleen oikea nimi sitten onkaan). Voit myös polttaa sokerin pikaisesti uunin grillivastuksen alla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.