SAM_2115-normal.jpg

 

Minttu-Mariannejäätelö  (n.1/2 litraa)

  • 375ml vispikermaa
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 75g hienoa sokeria
  • 1-2 rkl piparminttu-uutetta tai minttulikööriä
  • 25g Mariannemurskaa tai suklaata pilkottuna
  • vihreää karamelliväriä

Laita kerma, keltuaiset (kevyesti vatkatut) sekä sokeri kattilaan. Kuumenna kokoajan sekoittaen kunnes seos kiehahtaa. Ota pois hellalta ja anna jäähtyä. Kun seos on jäähtynyt lisää piparminttu-uute sekä hieman karamelliväriä, laita seos sitten jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi. Laita seos jäätelökoneeseen ja hetkeä ennen kuin jäätelö on valmista lisää Mariannemurska.

Jos haluat jäätelöstä kovempaa laitaa se vielä puoleksi tunniksi pakastimeen.