SAM_2098-normal.jpg

Helppo kahvipöydän herkku ja jälkiruoka. Voit tehdä marekilevyt hyvissä ajoin valmiiksi ja säilyttää ne ilmatiiviissä rasiassa tai muovipussissa.

Pavlova 10annosta

  • 5 valkuaista
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (1 ½ tl valko- tai omenaviinietikkaa)

Piirrä ensin leivinpaperille lautasta apuna käyttäen kolme eri kokoista ympyrää. Itse jouduin piirtämään myös neljännen sillä marekia oli enemmän kuin tarpeeksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (n.5min) lisää sitten sokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja siivilöi maisitärkkelys sekaan. Jos käytät etikkaa lisää se viimeisenä. Etikka kuivattaa marengin pinnan ja jättää sen sisältä pehmeäksi, jos taas haluat kovaa marenkia älä käytä etikkaa.

Levitä marenki aika ohuiksi levyiksi leivinpaperille ja paista kiertoilmauunissa n. 75 astessa kolmisen tuntia ( tavallisessa uunissa n. 100 astetta n. kaksi tuntia). Sammuta uuni kolmen tunnin jälkeen ja anna levyjen olla vielä jälkilämmössä kunnes ne ovat jäähtyneet. Irroita leivinpaperista ja säilytä ilmatiivisti.

Kun olet valmis kokoamaan Pavlovan vatkaa ensin 3 dl vispikermaa ja mausta halutessasi sokerilla. Täytä tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla.