Tämän ohjeen löysin kirjasta Lomelinos Glass. Maku ja koostumus on erinomainen mutta ulkonäkö on ikävän harmaa. Loraus lakritsisiirappia raidoittamaan ei ehkä olisi pöllömpi ajatus.

SAM_2158-normal.jpg


Lakritsijäätelö (n.1/2 litraa)

  • 250 ml vispikermaa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1/2 dl hienoa sokeria
  • 60 g lakritsikolakarkkeja esim. Käck
  • 250 ml maitoa

Laita kerma, karkit (pieneksi pilkotut) sekä sokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes karkit ovat sulaneet. Vatkaa keltuaiset kevyesti eri kulhossa. Kaada kuuma kermaseos keltuaisten päälle sekoittaen. Laita seos takaisin kattilaan, kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos hieman paksuuntuu. Ota pois hellalta, siiivilöi, sekoita sekaan maito ja anna jäähtyä. Kun seos on jäähtynyt laita se sitten vielä jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi. Laita seos jäätelökoneeseen.

Jos haluat jäätelöstä kovempaa laitaa se vielä puoleksi tunniksi pakastimeen.