SAM_2128-normal.jpg

Viime viikolla tein yhtenä päivänänä cous cous salattia johon olin varannut purkin kikherneitä, kuinka ollakkaan vasta ruokapöydässä huomasin purkin edelleen olevan työpöydällä joten niistä valmistui sitten Hummusta.

 

Hummus

  • 200g keitettyjä kikherneitä (purkista)
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 5 rkl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • suolaa maun mukaan

Laita kaikki ainekset pieneen kulhoon ja aja sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Voit lisätä vettä tai öljyä jos tahna tuntuu liian paksulta. Laita hetkeksi jääkappiin ennen tarjoilua. Koristele lorauksella öljyä sekä paprikajauheella.