SAM_2360-normal.jpg

Kesäisen päivän alkuruokana maistuu katkarapucoctail.

Katkarapucocktail (4 annosta)

200g sulatettuja katkarapuja

100g kurkkua

1/2 avokaado

1 rkl viinietikkaa

1tl kuivattua tilliä

2 rlk limetinmehua

1 tl sokeria

ripaus suolaa

50g vuonankaalia tai muita salaattinlehtiä

Kastike:

1dl ranskankermaa

2rkl majoneesiä

1 1/2 rlk ketsuppia

ripaus Tabascoa

ripaus worcheterkastiketta

ripaus suolaa

Tee näin:

Sekoita viinietikkaan tilli, sokeri sekä ripaus suolaa. Kaada liemi pieneksi kuutioidun kurkun päälle ja anna marinoitua hetki. Kuutioi avokaado ja sekoita kuutioihin 1rkl limetin mehua. Sekoita jäljellä oleva limetin mehu katkarapuihin.

Tee kastike sekoitamalla kaikki ainekset keskenään.

Laita kulhojen (cocktaillasien) pohjalle lusikallinen kastiketta ja jaa salaatinlehdet sen päälle. Laita seuraavaksi kurkut jonka jälkeen avokaadot ja katkaravut. Viimeistele lusikallisella kastiketta.